Categorie: , , ,

Cum economisesc când am doi copii

Orice economie făcută la bugetul familiei este bine venită, mai ales când ai doi sau mai mulţi copii.

Am ştiut de la început că îmi doresc doi copii, aşa că am gândit pe termen lung încă de la primele cumpărături, atât la hăinuţe, cât şi la jucării sau alte accesorii. Pentru băiat am cumpărat body-uri albe şi în culori neutre pentru eventualitatea în care al doilea copil va fi fetiţa. Şi bine am făcut, căci acum Maria îmbracă mare parte din tricourile, body-urile, treningurile şi pijămăluţele lui Matei. Aceeaşi gândire am avut-o şi în alegerea lenjeriei de pat, a prosoapelor, a bicicletei sau a jucăriilor.

Când am cumpărat cărţi cu activităţi de genul uneşte punctele, găseşte drumul corect, labirint şi altele, unde trebuia efectiv să completeze pe carte, am preferat să scanez sau să trag la xerox pozele. Ştim bine că nici un copil nu reuşeşte din prima să găsească drumul corect într-un labirint, să unească punctele în ordinea corectă sau să traseze corect liniuţele şi bastonaşele. Aşa, am folosit acelaşi desen mai mult, Matei a exersat, iar când va mai creşte, îi vor fi de folos şi Mariei.



Am mai fost tentată de diverse jucării vândute împreună cu revistele pentru copii. Nu au rezistat nici măcar o săptămână, aşa că am renunţat să mai arunc banii pe jucării ieftine cu care Matei nu apucă să se joace prea mult, în schimb datorită calităţii ce cam lăsa de dorit, puteau devenii periculoase pentru cea mică. Cea mai bună investiţie a fost în jucăriile din lemn, recomandate de psihologi şi rezistenţe în timp.


Economii mai facem găsind activităţi mai puţin costisitoare, dar la fel de plăcute şi amuzante pentru copii. Ne dăm mai puţin în buburuze, în maşinuţe sau alte jucării cu fise, în favoarea unui leagăn sau a unui tobogan din parc. Găsim uşor multe modalităţi de distracţie fără cheltuieli prea mari.

Urmăresc ofertele şi reducerile magazinelor de hăinuţe şi jucării şi profit când am ocazia. Sunt site-uri de unde pot cumpăra vouchere cu reduceri sau cupoane speciale.

Particip la concursuri pe Facebook. Da, aţi citit bine. Aşa cum mă bucur când primesc un cadou pentru mine sau pentru copii, la fel mă bucur şi când câştig la un concurs organizat pe facebook. Nu am mare lucru de făcut, nu pierd mult timp dând like şi share unei poze postate de organizator, însă mi-au prins bine câteva jucării câştigate pentru Matei şi Maria şi cosmeticele câştigate pentru mine. Ba chiar am câştigat o cină la un restaurant de 5 stele pentru mine şi soţul meu şi o invitaţie foarte plăcută printr-un program de fidelizare a E-RESTAURANT (http://www.facebook.com/RestauranteRomania) la un restaurant cu o atmosferă cu totul specială, relaxanta şi rafinată, unde tot ce găseşti în meniu este delicios.

În parcuri şi nu numai se întâmplă multe lucruri interesante şi distractive, care nu presupun nici un cost. Sunt diferite festivităţi în aer liber, sau evenimente la care nu trebuie să plătim un bilet de intrare. Aşa am participat în parcul Herăstrău la un curs de tobe africane. A fost senzaţional!



 Să nu uităm, "Best things în life are free" ;)

7 comentarii:

 
Doi Iepurasi © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters