Categorie:

Psihologia copilului - metode incercate

Mi-am propus ca postările mele să fie cât mai scurte şi la obiect, pentru că timpul petrecut pe blog să fie cât mai bine valorificat de voi. Mi-am cumpărat multe cărţi despre psihologia copilului, din dorinţa de a folosi cele mai bune metode de educare cu Matei şi Maria. Nu am reuşit decât să citesc printre rânduri, să extrag şi să pun în aplicare câteva idei.

Sunt încântată de metoda folosită pentru a-l face pe Matei să mănânce, metodă care a dat roade imediat. Îi las impresia că are el controlul, că el face alegerea. Nu-l întreb "vrei să mănânci?", ci " unde mănânci, în bucătărie, sau în sufragerie?" În loc să-l întrebaţi "mănânci?", întrebaţi " mănânci supă sau grătar?", "mănânci un măr, sau vrei struguri?" M-am temut la început că voi primi un răspuns de genul " nu, nimic", dar nu s-a întâmplat niciodată în aproape doi ani de zile. Încercaţi şi voi şi povestiţi-mi cum a fost.

1 comentarii:

  1. Exaaact. Si noi ne-am prins de faza asta, dupa ce a inceput el sa vorbeasca! Si intr-adevar functioneaza! ;)

    RăspundețiȘtergere

 
Doi Iepurasi © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters