Categorie: , , ,

Cum scoatem petele

Dacă te confrunţi cu o urmă de GUMĂ DE MESTECAT pe o ţesătură, trebuie să bagi materialul în congelator. În situaţia în care guma a ajuns pe covor, aplică 2-3 cuburi de gheaţă pe zona afectată. În ambele situaţii, după 15 minute, guma ar trebui să fie îngheţată şi mai uşor de îndepărtat. După ce ai îndepărtat mare parte din gumă, freacă zona cu oţet alb pentru a înmuia ultimele reziduuri. La final, pune ţesătura în maşina de spălat, respectiv, curăţă covorul aşa cum faci în mod obişnuit.

PETELE DE CEARĂ le scoţi de pe ţesături prin punerea petei între două sugative (sau a două bucăţi de hârtie igienică pufoasă), apoi calci cu un fier de călcat puţin încălzit. Sugativele le schimbi mereu, până când dispar complet petele. Apoi locul îl ştergi cu alcool.

PETELE DE ULEI (de floarea soarelui sau de măsline) de pe haine le scoţi mai uşor dacă torni nişte detergent de vase pe pata, laşi la înmuiat câteva zeci de minute, apoi speli la maşină. Dacă nu avut succes total din prima, repeţi procedeul şi nu vei mai avea urmă de pata.

PETELE DE TRANSPIRAŢIE le scoţi uşor cu o soluţie formată din apă şi oţet. Torni peste pată şi laşi 10-15 minute, apoi speli ţesătura cu apă caldă şi detergent.

PETELE DE PARFUM le scoţi prin frecare cu o dischetă demachiantă înmuiată în glicerină caldă, apoi clăteşti normal.

PETELE DE IARBĂ
1. Le scoţi prin tratarea ţesăturii cu o soluţie formată din zeama unei lămâi şi puţină apă. După ce ai lăsat sucul de lămâie timp de 20 de minute pe zona murdară, spală haina cu apă şi detergent.
2.de pe haine le îndepărtezi ușor şi cu detergent de vase și spirt. Speli pata cu detergent de vase, apoi tamponezi cu spirt.

PETELE LĂSATE DE CURĂŢATUL CARTOFILOR SAU A VINETELOR pe mâini se curăţă dacă freci mâinile cu bucăţi de lămâie sau apă cu sare de lămâie sau oţet.

PETELE DE MARKER PERMANENT le cureţi cu pastă (nu gel) de dinţi, o pastă fără microparticule colorate. Iei o cantitate mică de pastă de dinţi, o aplici pe pată şi freci bine porţiunea cu ajutorul unei cârpe mai aspre sau a unei periuţe de dinţi pe care nu o mai foloseşti. Dacă pata este mai veche, poţi lăsa pasta de dinţi să acţioneze pentru 1-2 minute, iar apoi îndepărtezi totul cu o cârpă umedă, dar stoarsă. Laveta trebuie să fie tot timpul curată. Dacă a şters parţial culoarea, trebuie spălată periodic, altfel "întinde" vopseaua, lăsând o pată inestetică.

PETELE DE LIPICI le îndepărtezi uşor cu acetonă.
Tamponezi şi freci uşor pata cu acetonă, apoi speli cu detergent.
Încercă înainte cum reacţionează materialul bluzei, fibra sau culorile la acetonă făcând o probă într-o porţiune ascunsă.




K2r Multi Purpose Stain Remover. Soluţie de îndepărtat petele cu pulverizator.

Îndepărtează peste 100 de pete, chiar şi pe cele mai vechi. Pulverizaţi pe pată înainte de spălare (automată sau manuală). Poate fi folosit pentru toate tipurile de pete, fiind eficient începând de la 20 grade C.Poate fi utilizat pentru toate tipurile de ţesături.

1 comentarii:

 
Doi Iepurasi © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters