Categorie: , , ,

Ati auzit de Cepelica?

„Cepelică era fiul bătrânului Cepeloi şi avea nu mai puţin de şapte fraţi: pe unul îl chema Ceapăverde, pe altul Cepeluţă, pe celălalt Cepuşoară şi aşa mai departe, nume, fireşte, cum nu se poate mai potrivite pentru mlădiţele unei prea cinstite familii de ceapă.“
Aşa începe povestea care ne deschide poarta spre o grădină secretă, unde fructele şi legumele prind viaţă şi trec prin aventuri de negândit. Peste această lume fantastică şi colorată, forfotind de personaje simpatice şi ciudate (cavalerul Pătlăgică, cumătrul Afină, baronul Portocală, mister Morcovely, Ridichiuţa, contesele Cireşiamare) domneşte prinţul Lămâie – o acritură! – Cu armata lui de Lămâiaşi.
Acuzat de prinţul cel hain pentru vina de a-l fi călcat pe bătătură, bătrânul Cepeloi ajunge în închisoare, iar Cepelică, ajutat de moş Dovleac, meşterul Strugure, lelea Lubeniţă, Căpşunica şi Cireşel, pune la cale un iscusit plan de evadare. Dar până să le reuşească isprava, prietenii noştri trec printr-o groază de peripeţii, pe care Gianni Rodări le-a însemnat conştiincios într-o carte frumoasă, ca să le poată citi toţi copiii.

 

Ieri, la Librăria Humanitas Kretzulescu am fost prezentă împreună cu Iepuraşul Matei la lansarea volumului „Aventurile lui Cepelică “de Gianni Rodări.

 
 
 

După 55 de ani de la publicarea lor în limba română, Aventurile lui Cepelică, într-o ediţie superb ilustrată, îi vor bucura iarăşi pe cei mari şi cei mici.
Invitaţii Ioana Nicolaie, Iustina Croitoru şi povestitorul, îndrăgitul Magician sau pe numele sau Marian Râlea, au citit şi au prezentat cartea pentru părinţi, dar mai ales pe înţelesul copiilor.


 

Prinşi în povestire, copii au participat la prezentare răspunzând care mai de care la întrebări despre personajele cărţii apoi s-au întrecut în a realiza un portret cât mai reuşit al lui Cepelică.

 
 

Koh-I-Noor a pus la dispoziţie copiilor creioane colorate şi alte rechizite pentru realizarea desenelor, care vor fi postate zilele următoare pe www.talentedenazdravani.ro.


Marian Râlea, “Magicianul” cum îmi place mie să-i spun şi cum cred că a rămas în sufletul multora, a venit pregătit la eveniment cu un coş plin de legume si fructe proaspete, eroi ai cărţii, cărora copii le-au dat viaţă desenându-le ochişori, năsuc şi guriţă şi echipandu-i cu pelerine. Matei a primit de la Magician un dovlecel şi l-a desenat cum a ştiut el mai bine.

 

 La sfârşitul evenimentului, copiii au primit autografe de la mult îndrăgitul Marian Râlea.


 Aşa cum probabil v-aţi obişnuit şi voi, compania Avon Cosmetics a fost alături de copii şi de părinţi cu produse din gama Kids, fiecare copil primind un cadou la plecare. Chiar şi pentru voi, cititorii fideli ai blogului, compania Avon Cosmetics a pregătit cadouri. Fiţi cu ochii pe noi căci vom anunţa un concurs zilele următoare.

Sursa foto : www.talentedenazdravani.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Doi Iepurasi © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters