Categorie:

Felix Baumgartner un om printre oameni

Mulţi dintre noi am stat şi l-am privit duminică 14 octombrie 2012, pe austriacul Felix Baumgartner, care a realizat cu succes şi în premieră mondială saltul în cădere liberă din stratosferă, plonjând de la o altitudine record de 39.043 de metri deasupra statului american New Mexico, a depăşit viteza sunetului şi stabilind un record mondial. Eu sincer vă spun că l-am urmărit cu sufletul la gură şi făceam print screen-uri care să ne rămână amintire mie şi copiilor mei, aşa cum vă spuneam aici.
M-am bucurat că a aterizat cu bine şi că îmi voi putea aminti cu drag de acest moment. Am încercat să mă pun în pielea lui în acea seară când toată lumea şi presa era cu ochii pe el, şi-l asaltau pentru interviuri. Mi-am spus: “asta înseamnă să trăieşti!... să laşi ceva măreţ în urma ta...” A doua zi de dimineaţă, stăteam pe marginea patului şi mă gândeam ce aş fi făcut eu, care am şi rău de înălţime, dacă mă aflam acolo la 39.043 de metri deasupra Pământului... M-aş fi gândit la familie şi m-aş fi rugat cu frică şi speranţă în suflet să ajung în viaţă şi întreagă acolo jos. Şi la fel a gândit şi el...
Într-o conferinţă de presă organizată duminică, la câteva ore după ce a ajuns cu bine pe Pământ, Felix Baumgartner a spus: "Permiteţi-mi să vă spun un lucru: atunci când te afli pe acoperişul lumii, devii mult mai umil. Nu te mai gândeşti la doborârea unor recorduri, nici la obţinerea unor date ştiinţifice - singurul lucru pe care ţi-l doreşti atunci este să te întorci acasă în viaţă".
Felix Baumgartner, a spus, totodată, că la un moment dat a fost pe punctul de a-şi anula misiunea, întrucât vizorul căştii de protecţie pe care o purta în timpul saltului se aburise.
Brian Utley, reprezentantul Federaţiei Aeronautice Internaţionale, a precizat că, potrivit datelor preliminare, Felix Baumgartner a reuşit să depăşească viteza sunetului în cădere liberă, stabilind un record mondial. Astfel, Felix Baumgartner a avut în timpul coborârii o viteză de 1.342,8 kilometri/oră, potrivit site-ului redbullstratos.com.
Ca om şi ca mamă am fost impresionată de toate trăirile pe care le-a avut mama lui Felix Baumgartner, privindu-l prin monitoare. Într-un punct, toţi ajungem să ne analizăm vieţile şi ceea ce simţim... şi iubim viaţa mai mult ca orice.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Doi Iepurasi © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters