Categorie: , , , ,

Mancam si slabim

Majoritatea, mai ales a femeilor, a încercat măcar o dată să slăbească. În mare parte regulile sunt cunoscute, ştim că dulciurile, pâinea, cartofii prăjiți, făinoasele, mâncarea de la fast-food nu ne hrănesc corect şi eficient organismul, ba chiar îi consumă din resurse grăbind astfel procesul de îmbătrânire și/sau îmbolnăvire datorită caloriilor goale (fără valori nutritive) pe care le conţin. Ştim că hidratarea organismului, somnul şi sportul sunt benefice şi absolut necesare pentru a obţine o stare bună a sănătăţii şi o siluetă frumoasă.
O altă regulă cunoscută, este aceea că trebuie să consumăm alimente proaspete, fructe, legume şi lactate bogate în calciu.
O alimentaţie bogată în calciu reglează nivelul insulinei, menţinând starea de saţietate şi prevenind pofta de dulce. Dar, pentru a putea asimila calciul în organism, trebuie să reducem consumul de cafea şi să luăm eventual un supliment de vitamina D3 care ajută la fixarea calciului. Nu trebuie trecut însă cu vederea faptul că, nu orice fel de lactate consumate ne ajută să slăbim.
Trebuie să consumăm doar sortimentele de brânzeturi potrivite și în cantități echilibrate.
Brânzeturile sunt o sursă importantă de proteine, fosfor și calciu dar în același timp conțin cantități mari de grăsimi săturate.


Pentru a modera aportul caloric, alegem brânzeturile cu un conținut cât mai mic de grăsimi, adică brânzica de casă, telemeaua cu un procent mic de grăsimi, brânza și laptele proaspăt, urda şi cașul.
Nu trebuie să exagerăm şi să cumpăram lactate complet degresate, ci alegem varianta cu un conținut mediu de grăsimi. 


De evitat sunt: telemeaua grasă, cașcavalul, brânza brie, pasta de brânză, brânza cu mucegai şi cea camembert deoarece conţin multe calorii.
Acelaşi principiu îl folosim şi atunci când alegem carnea pentru dietă, alegând carnea de curcan, pui şi peştele. 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Doi Iepurasi © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters