Categorie: , , ,

La Taverna Pescareasca "La Zavat"

Duminică la prânz ne-am întâlnit cu prietenii noştri, Costin şi Cristina, doi oameni atât de interesanţi şi de deschişi, că după şapte ore de povestiri nu-mi venea să mă despart de ei. Am fost împreună la Taverna Pescărească "La Zavat", în Popa Nan nr. 16.
Cum am ajuns acolo? Cu taxiul... şi şoferul când a văzut unde coborâm a înghiţit în sec..” ah, ăştia sunt ăia cu peşte...” Sincer vă spun că mi-a fost milă de el că pleca la o altă cursă cu gândul la vreun preparat care-i lăsase frumoase amintiri.

De ce am ajuns acolo? Păi nu a fost o simplă întâlnire, căci vă mai spuneam eu, că pe pagina de Facebook a lui Costin, cei mai activi oameni în comentarii şi aprecieri au şansa de a fi aleşi “Pofticioşii săptămânii”, câştigând astfel o invitaţie pentru două persoane la unul din cele mai bune restaurante din Bucureşti. Şi acesta este doar un concurs săptămânal, dar pe pagina lui, găsiţi şi alte concursuri care mai de care mai interesant. Ei, de această dată, soţul meu a avut puţin noroc şi a fost cel ales să descopere Taverna Pescărească "La Zavat".


Întâlnirea noastră a început cu o ţuică, despre care auzisem de la Cristina că este cea mai bună şi chiar aşa a fost. O ţuică de prună care să-ţi deschidă, dacă mai era nevoie, pofta de mâncare, pentru a primi cum se cuvine borşul de sturion pe care vi-l recomand. Dacă eu, care nu mănânc borş de peşte, vi-l recomand, înseamnă că este chiar foarte bun.


Povestim şi povestim, timpul trece fără să simţim, bem şi ciocnim un vin roşu sec, vinul casei, la carafă, până vin calamarii la grătar umpluţi cu brânză de capră şi creveţii în sos de unt, lămâie, vin şi usturoi.


Totul este foarte bun la Taverna Pescărească "La Zavat", dar dacă aţi fi văzut ce bătaie a fost între mine şi Costin pe sosul acela de la creveţi, cu siguranţă aţi fi înghiţit în sec cum a făcut-o şoferul de taxi.

 

Poate veţi spune că la peşte şi la fructe de mare mergea mai bine un vin alb, dar eu tocmai îi relatasem lui Costin o discuţie avută cu un domn de la o cramă, nu contează care, căruia îi detaliam cum îmi place mie vinul roşu sec, aşa că a comandat acest vin al casei, exact aşa cum îmi place mie. Eh, dar trebuie să te mai şi pricepi.

 

Timpul a trecut şi printre discuţii şi-a făcut apariţia şi desertul casei, un tort de ciocolată de o fineţe sublimă.  

      
Şi am încă un loc unde voi reveni cu soţul şi cu prietenii fără a-mi face probleme ce voi comanda, deoarece tot ce este în meniu este foarte bun. Pentru data viitoare însă, prima pe listă va fi plăcinta fierbinte cu spanac şi brânză de capră.

 
Urmăriţi filmuleţul pentru a afla mai multe despre Taverna Pescărească "La Zavat".


3 comentarii:

  1. am inghitit si eu in sec ca soferul de taxi :) mai ales la calamari si la creveti!!!!!!!! bors de peste nici eu nu mananc, dar cine stie ;) felicitari, pofticiosilor!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, au un meniu fabulos Clarisa. Inghit si eu in sec pana data viitoare :)))

      Ștergere
  2. of,mi-au facut pofta! acum.o sa merg neaparat acolo.pup,pup

    RăspundețiȘtergere

 
Doi Iepurasi © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters