Categorie: , ,

Mananci sanatos, mananci Zen.

Am primit invitatia de a participa, pe 9 octombrie, la inaugurarea restaurantului Zen Sushi Dorobanti si am acceptat bucuroasa, atat pentru rasfatul culinar, cat si pentru experienta în sine, ocazie de a descoperi ceva în plus despre Japonia.

Imi place sa mananc sushi si ma fascineaza gustul acela format din ingrediente atat de simple, dar care impreuna iti bucura papilele gustative. Ador algele si va invit sa le degustati, sa nu plecati de la idei preconcepute.

Experienta Zen în arta culinara, pleaca de la premiza ca, mancarea este mai buna atunci cand este preparata din cele mai proaspete ingrediente, atent selectionate.


Conceptul Zen Sushi s-a nascut din pasiunea a doi prieteni pentru bucataria japoneza. Chef Andrei si Chef Iulian si-au dezvoltat abilitatile sub atenta supraveghere a maestrului bucatar Okuda Yutaka, in primul restaurant japonez deschis în Bucuresti la începutul anilor 2000.

În urma cu sase ani, a fost deschis primul restaurant Zen Sushi – Tineretului, intim si cochet, dar care a devenit neincapator pentru clientii care au inteles ca la Zen Sushi gustul japonez este autentic.
Dupa patru ani, a aparut si cel de-al doilea restaurant, Zen Sushi Victoriei, un local cu design minimalist, pastrand simplitatea decorului si perfectiunea gustului.

La noul Zen Sushi Dorobanti atmosfera este intima si deosebita. Spatiul modern, împartit pe doua nivele (fumatori/nefumatori), este dominat de elemente naturale (lemn, piatra), culori închise, elegante si lumini difuze, toate la un loc te poarta inevitabil cu gândul la Japonia.
 Terasa cu gradina este, bineinteles, Zen.

Am fost intampinate, eu si Cristina, prietena si colega mea de serviciu, cu o cupa de sampanie si muzica buna cantata de cvartetul de vioara, viola si violoncel, Rainbow Quartet.
S-a inceput inaugurarea cu o scurta prezentare, apoi am fost invitate sa participam la ceremonia ceaiului, oferita de Chado Urasenke Tankokai Romania.

In cadrul evenimentului, s-a prezentat varianta simplificata, o ceremonie a ceaiului autentica durand destul de mult.

Ceremonia Ceaiului este un mod unic de socializare. ”Chaji” – reuniunea unde are loc Ceremonia Ceaiului – este intrunirea unde cunoscatorii acestei practici se intalnesc pentru cateva ore in care, lasand in spate rutina sociala zilnica, incep o calatorie estetica si sprituala in care in final se regasesc purificati, linistiti, in armonie cu momentul, in armonie cu natura, in armonie cu ei insisi...Persoana care are privilegiul sa fie invitata la un  Chaji, trece printr-un act de initiere. Neofitul lasa in spate lumea mondena, trece printr-o serie de purificari pentru a ajunge pe tatami in linistea din interiorul casutei de lut. Ceea ce se intimpla acolo este unic, irepetabil, o experienta netransmisibila in cuvinte, un act de initiere. Intors in lumea de zi cu zi, incapabil de a comunica placerea estetica si spirituala a acelei experiente unice, un singur gand ramane: speranta unei alte invitatii. Pana atunci, practica asidua....In final, ce este Chado? Mintea nu trebuie lasata sa defineasca notiuni, sa structureze concepte  si sa creeze sensuri intr-o cautare instinctiva dar inutila de a ajunge la concluzii rationale. Chado este experienta pura. Chado poseda o frumusete care nu se poate absorbi doar intelectual. O frumusete care se poate numai cunoaste prin experienta directa. Aceasta se poate dobandi numai prin practica. O practica menita sa dezvolte spiritualitatea conditiei umane.(sursa - www.urasenke.ro)
   
Dupa acest moment, ne-am asezat la masa pentru Teppanyaki unde rezervasem loc. Ni s-a oferit un spectacol foarte frumos. Teppanyaki este un stil traditional japonez de a gati mancarea pe plita încinsa, sub ochii clientului, care va fi cucerit de aroma, gustul si bineinteles de spectacol.
Va invit la Zen Sushi! Mananci sanatos, in stil japonez! Restaurantul este deschis în fiecare zi, începând cu ora 12.00 si pana la ora 23.00, iar duminica programul este urmatorul: 13.00-22.30. Politica de preturi este aceleasi în toate locatiile, iar pentru Teppanyaki faceti rezervare la numarul: 0722.16 17 18 .

Si in incheiere va mai spun ca, Zen Sushi a primit numeroase diplome si distinctii, cea mai recenta fiind chiar de anul acesta, cand bucatarii au avut deosebita onoare de a fi prezenti la World Sushi Cup, Tokyo, Japonia - un concurs exclusivist la care sunt invitati sa participe doar cei mai buni.

www.zensushi.ro 

1 comentarii:

 
Doi Iepurasi © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters