Categorie: , , , ,

Atelierele de idei Unica - Secrete de ingrijire pentru mamici ocupate - partea a II a

In a doua parte a Workshopul "Secrete de ingrijire pentru mamici ocupate", doamna dermatolog Ioana Simian, colaborator AVON, ne-a vorbit despre tipurile de piele (sensibila si nonsensibila), despre tipurile de ten (normal, mixt, gras, uscat) si despre importanta hidratarii si protectiei pielii.
Este foarte important sa stabilim in primul rand, ce tip de piele avem. Acest lucru il putem determina acasa, foarte simplu. Mai intai, curatam fata cu apa si un sapun bland, de bebelus, ne tamponam usor cu prosopul si asteptam o ora, timp in care nu ne atingem fata cu mainile. Dupa o ora, luam servetele uscate si tamponam fata. Daca se ia sebum pe servetel doar de pe zona fruntii, nasului si barbiei, suntem posesoarele unui ten mixt, cu zona T.

Mai ales dupa sarcina, tenul are de suferit datorita deshidratarii. Ce inseamna aceasta deshidratare? Inseamna, lipsa apei din piele iar doamna dermatolog ne-a spus ca nu cantitatea de apa ce o bem intr-o zi, influenteaza aceasta deshidratare. Factorii sunt multiplii: tiroida, medicamentele luate, tratamentelele aplicate pielii, lipsa ceramidelor. Incalzirea centrala in perioadele reci si aerul conditionat, sobele cu lemne, caloriferele si semineele reduc umiditatea si usuca pielea.

Odata cu inaintarea in varsta, pielea are tendinta de a deveni mai uscata deoarece glandele sebacee sunt mai putin active. Desi pielea tuturor se schimba cu varsta, pielea unui barbat este mai hidratata decat a unei femei. In lupta antiaging, foarte importante sunt hidratarea si fotoprotectia. De aceea, pentru a asigura o hidratare optima a pielii, trebuie sa folosim cremele de hidratare.
Aceste creme blocheaza pierderea apei, refacand pelicula protectoare a pielii, dar si atrag apa din exterior. Pentru a atrage apa din exterior, este necesar sa sa stam intr-un mediu cu o umiditate normala. Multi dermatologi au ajuns la concluzia ca aplicarea cremelor imediat dupa baie sau dus, atat pe fata, gat, cat si decolteu, obtinem o hidratre mai buna.

Ritualul de ingrijire, propus de doamna dermatolog, cuprinde urmatorii pasi: demachierea cu un produs ales in functie de ten, apoi ne spalam cu apa calduta si un sapun bland pentru a indeparta surplusul de demachiant, tamponam usor cu prosop si in urmatorul minut aplicam cremele hidratante. Eu as mai adauga ca, inainte de orice, sa ne spalam pe maini.

Pentru zona din jurul ochilor, care este mai sensibila, folosim creme mai lejere, blande, testate oftalmologic si specifice pentru aceasta zona. Intr-o saptamana, doua peelinguri neagresive sunt suficiente.

Andreea Berecleanu, a patra invitata a evenimentului, mama a doi copii, ne-a prezentat Estetica Premium, platforma unde colaboreaza cu chirurgi plasticieni de renume mondial, cercetatori si vedete si unde ofera informatii despre cum sa fim frumoase si sanatoase.

Sper ca v-au fost de folos informatiile date de invitatele evenimentului initiat de revista Unica.
Pe curand, dragelor.
 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Doi Iepurasi © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters