Categorie: , , , , , , ,

“Aventurile bucatarasilor” - atelier de dezvoltare personala prin gatit

Despre  “Aventurile bucatarasilor” si importanta gatitului pentru copii, am scris dupa participarea la primul atelier.

Sambata trecuta, alaturi de Bucatarasi, am schimbat locatia si am vizitat “‘Bursuceii veseli”, unde a avut loc un atelier de dezvoltare personala prin gatit, sub supravegherea psihologului Cristina Fronea.

Noutatea a constat in faptul ca, pe langa  obiceiurile de alimentatie sanatoasa pe care copiii le deprind, s-a pus mai mult accent pe dezvoltarea abilitatilor senzoriale.

Copiii au mirosit, au gustat si condimentat preparatele, au facut diferenta intre mirosul de usturoi, de ceapa sau de marar. Ornam si ne dezvoltam motricitatea fina, utila la scris.


Mini tartinele cu branza, rosii si masline, in forme diferite: stelute, omuleti, inimioare, au fost primele preparate. Au urmat apoi, bufnitele, facute dupa model. Ca desert, copiii au pregatit crabul din portocale si stafide.
   
Dezvoltarea motricitatii fine a copilului, sta la baza unor aptitudini si abilitatie esentiale; scriere, desenare, imbracare, dezbracare si chiar prinderea obiectelor. Sunt abilitati des utilizate la scoala, cat si in alte domenii.

Spre deosebire de motricitatea grosiera, motricitatea fina se dezvolta mai lent, prin mai mult exercitiu.

In cadrul atelierului copiii au format grupe de cate doi, chiar de cate patru, cand s-au alaturat si parintii, psihologul Cristina Fronea, urmarind modul in care cei mici sunt capabili sa socializeze si sa se tolereze.

Atelierul se adreseaza grupei de varsta 4-10 ani, iar daca vreti sa participati, va invit sa va inscrieti pe site: http://www.iadep.ro/ateliere-de-dezvoltare-personala-prin-gatit-pentru-copii/




4 comentarii:

  1. ce tare :) felicitari :) pacat ca nu se fac chestii de-astea si in gradinitele de stat. Am avea niste copii mult mai occidentali la 18 ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, Alex. Depinde si de doamnele educatoare. Matei a avut cateva ateliere de acest gen. Au venit cu sortulete de-acasa si au facut salata de fructe, fursecuri si altele.

      Ștergere
  2. Dupa cate sedinte se face evaluarea de catre doamna psiholog?

    RăspundețiȘtergere

 
Doi Iepurasi © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters