Categorie: , ,

LIKE daca esti de acord…


Am mai scris că Facebook-ul ăsta are părţile lui bune, mai puţin bune şi chiar unele toxice rău pentru noi, utilizatorii. Şi în această ultimă categorie, includ acele concursuri unde trebuie să-ţi stresezi prietenii şi să aduni cât mai multe Like-uri. Am participat şi eu cândva la un concurs asemănător, unde se vota cu telefonul, primeai un cod prin sms, apoi introduceai codul respectiv pe pagina organizatorilor. Adunai mai multă frustrare şi oboseală decât voturi, căci erau multe participante înscrise în grupuri, liste, site-uri de “schimb de voturi”. Complicat rău pentru viaţa noastră. Tu mă votezi, îmi faci dovada votului, apoi returnez, ceva de genul acesta. Am câştigat întâmplător acel concurs, Matei a participat la o şedinţă foto profesională, i-au afişat poza în magazinul partener al concursului timp de o lună şi a primit nişte jucării ieftine. A fost prima şi ultima dată când am participat la un asemenea concurs, la care am acumulat mult prea multă oboseală, ca să merite premiul. Oricum, fiecare copil este frumos şi iubit cel puţin de familia lui, dacă nu şi de mai mulţi şi un astfel de concurs nu-i aduce lui nici un folos. Un copil are nevoi de dragostea şi de timpul nostru, nu de o şedinţă foto sau de o jucărie, oricare ar fi aceea. Din aceste concursuri, doar organizatorii au de câştigat şi cu un efort infim din partea lor.
Dar, sunt multe concursuri atât pentru mămici, cât şi pentru copii, unde nu trebuie să dai decât un Like şi un Share, lucru care nu-ţi ocupă mai mult de 10-15 secunde şi unde nu trebuie să-ţi baţi capul cu strângerea voturilor. Este o tragere la sorţi, în urma căreia se alege un câştigător. La acestea particip şi chiar vi le recomand şi vouă, aşa cum aţi citit în postările trecute.
În afară de aceste concursuri cu Like-uri, toxici mai sunt cei care pun diverse poze, care mai de care mai stupide, la care aşteaptă Like şi Share şi spre marea mea surprindere, chiar primesc cu sutele. Chiar azi am dat de o astfel de poză. Priviţi şi închinaţi-vă!
 


Şi dacă nu dai Like, ce se întâmplă? Vine cineva şi te acuză că nu-ţi iubeşti familia?
Tot pe pagina cu pricina, respectivă/respectivul, dar eu înclin să cred că este o fată, pune poze stupide cu mesajul “la 50 de Like-uri, pun altă poză”. Ghiciţi voi, dacă primeşte sau nu Like-urile cerute... şi nu 50... suteeeee!!!




Mai nou, şi presa îşi face reclamă gratuită pe timpul nostru, cu texte de genul: „Like dacă ești de acord, Share dacă nu”, mai ales acum pe perioada Jocurilor Olimpice.
Zău aşa, avem doar o viaţă, care nu ştim cât va dura şi chiar avem multe lucruri frumoase de făcut pentru copiii noştri şi pentru noi.


4 comentarii:

 
Doi Iepurasi © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters