Categorie: , , , , , ,

SKY RUN – Provocarea anului 2014.

Scriu dupa mult timp, dar asa-i ca, niciodata nu-i tarziu sa povestesti o experienta frumoasa? Anul trecut, pe 25 octombrie, printre cele peste 500 de persoane participante la SkyRun, ma numaram si eu. Inscrisi au fost chiar mai multi, dar 500 s-au incumetat pana la urma sa escaladeze cele 680 de trepte ale turnului SkyTower din Bucuresti.

Ma consider norocoasa ca am participat la unul din cele trei antrenamente care s-au facut inaintea cursei, avand posibilitatea de a-mi face o parere despre ce inseamna SkyRun, cum trebuie sa-mi dozez efortul si cum sa respir, deoarece o problema pentru participanti a fost sistemul de ventilatie a cladirii.

Dar sa va spun si ce este SkyRun. In aceasta competitie, pot participa persoane intre 18 si 60 de ani, care isi achita inscrierea. Se urca contra cronometru 34 de etaje de birouri, adica 680 de trepte, iar premiile se acorda pentru fiecare categorie a concursului.

Fundatia beneficiara a evenimentului este HOSPICE Casa Sperantei. Aceasta este o organizatie de caritate, neguvernamentala, înfiintata în anul 1992, la initiativa britanicului Graham Perolls, cu scopul introducerii si dezvoltarii serviciilor specializate de îngrijire pentru bolnavii incurabili în stadii avansate. Este prima unitate de acest fel din România si centru de excelenta pentru Europa de Est, în domeniul îngrijirii paliative.
Fiecare persoana care a participat la SKY RUN a contribuit in mod direct la dotarea si functionarea centrului de ingrijiri paliative HOSPICE din Bucuresti pentru ca toate taxele de participare s-au dus exclusiv in aceasta directie.

Cursa din 2014 a fost deosebita si datorita faptului ca, incepand cu 24 octombrie, ultramaratonistul Gabriel Solomon a alergat 24 ore pe verticala, in incercarea de a dobora recordul mondial de alergare verticala. A reusit sa finalizeze 121 de urcari in aceste 24 de ore, recordul fiind insa de 157. Nu a depasit acest record, dar a fost un exemplu pentru toti alergatorii.
Pe la ora 11.35 s-a inceput incalzirea cu WorldClass Romania, iar la ora 12.00 s-a dat startul primilor participanti.
Eu, cu numarul 214 de concurs, am reusit o ascensiune a celor 680 de trepte in 6 min 14 sec, obtinand locul 4 la categoria de varsta 35-60 de ani si locul 1 la categoria bloggeri feminin.
A fost o provocare, iar la sfarsit am fost foarte multumita de timpul scos, timp cu care am obtinut si prima cupa si medalie din “cariera” mea de sportiva amatoare.

Am ratat premierea, dintr-o eroare indreptata ulterior de organizatori, dar in rest, Smart Atletic a reusit o organizare extraordinara a evenimentului, meritand toate laudele! Multumesc si sponsorului Asics Romania pentru premiu, pantofii de alergare cu care am participat apoi, la aproape toate competitiile.
Cel mai rapid blogger a fost Sorin C. Chineata cu 4 min 09 sec, iar marele castigator al competitiei, a fost Florin Munteanu, castigator si in anul 2013, atunci cu 2 min 55.9 sec, iar acum cu 2 min 51.7 sec.
Pe langa premiile in produse acordate, medaliile de finisher si magnetii de la fotofinish, toti am fost surprinsi la sfarsit de o prima ninsoare din iarna 2014.
Fotografii haioase, amintiri pe masura, iar eu de-abia astept competitia de anul acesta, pentru care sper sa reusesc o pregatire mai din timp.

Si nu puteam incheia acest articol fara sa va spun ca, antrenamentul pentru 2014 a fost facut alaturi de sustinatorii mei cei mai dragi, Matei si Maria. Chiar si sub picaturi de ploaie au mers cu mine, iar Maria a urcat scarile din Parcul Carol aproape cot la cot cu mine. Trebuia sa mai iau eu o pauza din cand in cand, ca altfel ea nu se oprea.
Sky Tower, unde are loc competitia, este cea mai inalta cladire din Romania. Orasul se vede superb de la etajul 34! Va voi anunta cand sunt inscrierile anul acesta si, poate facem antrenamentul impreuna.
P.S. Experiente sportive frumoase si adevarate provocari, au mai fost si anul acesta si nu am apucat inca sa va impartasesc din ele, dar o voi face cat de curand.

2 comentarii:

  1. Un sky run de genul asta mi-ar trebui si mie prin apropiere.
    Si un barbat uratel si murdar care sa ma fugareasca pe scari in sus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca-i neingrijit si poate si flamand, nu rezista mai mult de 3 etaje :)))

      Ștergere

 
Doi Iepurasi © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters