Categorie: , , ,

Ma simt bine si asta va doresc si voua

Vă spuneam în prima postare că după cea de-a doua sarcină eram o persoană supraponderală. Aveam 72 kg, nu mă simţeam deloc bine în pielea mea şi evitam pozele alături de cei dragi. Mi se spunea: “aşa se întâmplă după sarcină”, sau “ei, după două sarcini... ce vrei”. Vroiam să revin la greutatea de dinaintea sarcinilor, normo ponderală, căci vă spun din start că niciodată nu mi-am dorit să fiu piele şi os.

Am avut ambiţie şi am vrut să fiu un exemplu şi pentru alte mămici sau femei supraponderale. Am apelat la un nutriţionist şi asta recomand oricui. Consider greşit să ţin tot felul de diete de pe net. Chiar dacă aş fi slăbit, îmi dereglam organismul şi mai mult ca sigur, ar fi apărut efectul de bumerang.


Am început, pe pagina personală de Facebook, să scriu în fiecare săptămână ceea ce arăta cântarul, pornind de la cele 72 de kg până la cele 55 de kg, greutate pe care o consider ideală pentru înălţimea mea (165 cm). Am obţinut acest rezultat în 4-5 luni.

Mi s-a cerut programul dat de nutriţionist de către mai multe prietene, dar nici măcar mamei mele nu i l-am recomandat, considerând că o vizită la nutriţionist este cel mai bun pas de început într-o cursă pentru obţinerea greutăţii ideale şi a unei stări generale de bine.
Vă pot spune doar că am urmat doar câteva reguli simple în alimentaţie şi am făcut exerciţii de tip cardio.
Moderaţia este calea cea mai bună, atât în alimentaţie cât şi în sport. Trei antrenamente cardio pe săptămână sunt ideale. Când am avut mai mult timp liber, am vrut să-l valorific la maxim, m-am dus zilnic la sală, dar a apărut suprasolicitarea. Am făcut pauză 2-3 zile apoi am urmat un program normal. A fost perfect.
Mâncam şi mănânc 3 mese pe zi, intercalate cu 2 gustări de fructe. M-a ajutat aici şi soţul meu, care trezindu-se mai devreme îmi pregătea micul dejun pentru ora 8.

Bază pentru regimul de slăbire au fost legumele, cu un aport mic de kcal, însă cu o concentraţie mare de vitamine, minerale şi fibre.
Fructele, sunt foarte sănătoase, dar deoarece aduc un aport caloric mare, le consumăm cu moderaţie, singure, cu cel puţin 30 de minute înainte de masă, sau la două ore după ce mâncăm.
Mănânc proteine slabe, carne de curcan, pui, peste, vită fiartă sau la grătar, albuş de ou şi le combin doar cu legume, cu salate. Iaurturile, brânzeturile, laptele slab aduc în organism calciul foarte necesar în încercarea de a pierde din masa adipoasă. Alimentele le mestec cât mai bine şi exclud băuturile carbogazoase, mâncarea de tip fast-food, dulciurile din comerţ şi alcoolul în exces, folosesc doar zahăr brun. De ţigări nici nu se pune problema, căci nici eu şi nici soţul nu suntem fumători.

Consumul de cereale l-am limitat, mănânc pâine integrală sau panite, orez integral, paste făinoase integrale.
Nu combin niciodată carnea cu cartofi sau alţi carbohidraţi, iar consumul de apă plată în funcţie de necesităţi îl consider obligatoriu.
Ultima masă nu este mai târziu de ora 20. Şi cele 8 ore de somn îşi au rolul lor, dar nu mereu dorm cât trebuie.





Fără puţină ambiţie, moderaţie, exerciţii cardio şi fără vizită la nutriţionist nu aş fi reuşit să mă simt atât de bine.

4 comentarii:

  1. Eu sincer, din experienta mea de 3 nasteri,am vazut ca orice ai face,tot dupa 1 an poti spune ca arati cam ca inainte,dupa 2 ani cel mai bine.Fara sa schimbi mare lucru in dieta.Adica mananci cumpatat si faci si niste exercitii (astea cred ca sunt mai mult pt tonifiere,decat pt slabit),dar ai de asteptat.Dar de obicei dupa prima sarcina te sperii ca nu mai poti intra in pantalonii cei vechi niciodata.Asa mi s-a spus si mie.Ei,eu inca intru in ei si culmea,am si vreo 2 kg mai putin decat inainte de copii. Concluzia,cum spui si tu, este cumpatarea. Si asta de fapt e o regula de viata,nu de dupa nastere ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i, cumpatarea trebuie sa fie regula de viata. Sa-ti traiasca cei trei copilasi! Ei sunt averea si bucuria noastra :)

      Ștergere
  2. Felicitari si da, esti un model! E important sa fii multumita tu cu tine, caci si copiii te vor privi altfel!

    RăspundețiȘtergere

 
Doi Iepurasi © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters