Categorie: ,

Felix Baumgartner - cum putem atinge orice vis, oricat de inalt

Cred că mulţi dintre voi, aţi urmărit cu interes săritura lui Felix Baumgartner. Programată iniţial pentru luni, apoi amânată de mai multe ori, mai întâi pentru marţi, apoi pentru joi săritura a fost efectuată azi, duminică, 14 octombrie 2012.
Austriacul Felix Baumgartner, pasionat de sporturi extreme, a reuşit să depăşească viteza sunetului în cădere liberă, o premieră mondială, plonjând de la altitudinea record de peste 38.000 de metri, deasupra statului american New Mexico.
Pentru a realiza această performanţă, paraşutistul austriac Felix Baumgartner a efectuat două salturi deasupra statului New Mexico - primul în martie 2012, de la altitudinea 21.600 de metri, iar cel de-al doilea în august 2012, de la altitudinea de 29.456 de metri, atingând viteza maximă de 864 kilometri/oră, înainte de a-şi deschide paraşuta.
Felix Baumgartner se pregătea de cinci ani pentru acest salt şi a reuşit să înregistreze un nou record mondial la săritura din spaţiu.
Recordul pentru saltul cu paraşuta în cădere liberă era deţinut din 1960 de un fost colonel din aviaţia americană (US Air Force), Joe Kittinger, care, ajuns la limita spaţiului cu ajutorul unui balon umflat cu heliu, a sărit în gol de la altitudinea de 31.333 de metri.
Obiectivul proiectului "Stratos" constă în colectarea de date ştiinţifice care ar putea să amelioreze siguranţa călătoriilor spaţiale permiţând, în cazuri de urgenţă, salturile cu paraşuta de la mare altitudine.
Pozele postate mai jos sunt print screen-uri făcute de mine, atât pentru voi cât şi pentru cei doi iepuraşi ai mei, care poate peste câţiva ani, când vor înţelege mai mult, se vor bucura de ele şi vor simţi puţin din emoţia pe care am trăit-o eu în această seară.


Ce a însemnat pentru mine acest eveniment?... o depăşire a limitelor proprii, un exemplu de încredere în forţele proprii... un exemplu că dacă ne dorim şi muncim pentru acest lucru, putem atinge orice vis, oricât de înalt...

Mulţumim pentru inspiraţie, Felix Baumgartner!

2 comentarii:

  1. foarte faina ideea de printscreenurile :) cat despre austriac... jos palaria!

    RăspundețiȘtergere

 
Doi Iepurasi © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters