Categorie: , , ,

Proiectii pentru copii la Minimest

O zi ploioasă şi mohorâtă de dimineaţă. Foarte potrivită, zic eu, pentru câteva scurt metraje de desene animate, special create pentru cei mici, cu vârste între 3 şi 6 ani. L-am îmbrăcat pe Matei şi am dat fuga la Cinema Studio.

Copii cu vârste între 3 și 14 ani, părinți și profesori, cinefili și iubitori de evenimente, precum și toți cei care vor să-și “retrăiască” copilăria i-am întâlnit la Cinema Studio.

 
 

Minimest (secțiunea de proiecții și activități dedicate copiilor din cadrul Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est) oferă un program matinal educativ şi, totodată, distractiv:
Filmele de scurt şi lung metraj proiectate, au fost premiate la cele mai renumite festivaluri internaţionale şi abordează diverse teme sociale: prietenia, bunele maniere, ecologia, etc.

 

Copii şi nu numai au fost foarte încântaţi de aceste proiecţii. Eu mi-aş dori să le revăd, căci mi-au amintit de copilărie, au fost pline de o inocentă molipsitoare şi au avut mult de transmis.

Crăciun cu Clopoţel/Jingle All the Way

Singurul aspect care după părerea mea a îngreunat puţin înţelegerea mesajelor pentru cei de vârsta lui Matei (3 ani şi 1 lună), a fost ca scurt metrajele erau subtitrate, eu trebuia să-i citesc iar el să-şi distribuie atenţia şi la ce spuneam eu, nu doar la personaje.

Pe lângă filmele menţionate, tinerii cinefili au avut după proiecţii şi o serie de activităţi interactive şi educative: atelier de decoupage oferit de SmartKidsLand şi ateliere de origami susţinute de trainerii Cursuri Origami cu ajutorul Muzeului Antipa.

 

Toţi copiii care participă la programul Minimest pot intra în tragerea la sorţi specială pentru câştigarea unuia dintre cele 24 de locuri gratuite exclusive la atelierele pentru copii JuKaVa, gândite cu grijă pentru dezvoltarea personală a micuţilor.

 

Conform programului, mai aveţi la dispoziţie ziua de mâine să daţi o fugă cu copiii la Minimest, când vor fi proiecţii pentru copii de peste 7 şi 10 ani şi atelier de origami.

Vă pot spune că pentru Matei a fost prima oară când a mers la cinematograf şi i-a plăcut foarte mult.

Premiul pentru Cel mai Bun Film de Scurt Metraj din secţiunea Minimest s-a acordat filmului Crăciun cu Clopoţel/Jingle All the Way (r. Chel White, SUA, 2011).


Mai multe detalii despre festival: http://www.animest.ro/minimest-2012.aspx


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Doi Iepurasi © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters