Categorie: , , , ,

Siguranta rutiera depinde de noi! Viata are prioritate!

foto: www.pmb.ro
Sunt mamă a doi copii iar pentru mine, viaţa are mereu prioritate.
Siguranţa rutieră reprezintă o problemă majoră în România şi vreau să cred că este un aspect de interes pentru toţi cetăţenii acestei ţări, sau măcar va deveni un aspect de interes major, după această campanie organizată la iniţiativa Blogal Initiative și Michelin.ro.

O statistică îngrijorătoare arată că în 2011, în urma accidentelor rutiere, au rezultat:
2012 decese şi 8730 răniţi.

Conform ultimelor statistici, 9% din accidentele rutiere produse în anul 2011 în România au implicat motociclişti, iar peste 59% dintre acestea s-au petrecut din vina celor ce conduceau autovehicule.

Cele mai multe răniri au rezultat din cauza indisciplinei pietonilor (1869) şi a vitezei şoferilor (1733).

Priviţi cum arată în procente cauzele şi rezultatele acestor accidente:

Cauze accidente auto:                                  
·         58% conducătorii auto
·         23% pietonii
·         9% motocicliștii
·         10% altele
Din care au rezultat:
·         843 de răniți – neacordare de prioritate
·         1733 răniţi – viteză
·         1869 de răniți – indisciplina pietonilor.

Fiecare dintre noi putem contribui la creşterea siguranţei pe drumurile publice, deoarece numărul accidentelor rutiere este inacceptabil de mare.

Nu stă doar în puterea noastră să controlăm traficul şi să evităm toate situaţiile în care au loc evenimente dramatice, chiar şi când respectăm regulile de circulaţie, dar trebuie să fim prevăzători şi atenţi la măsurile de siguranţă, să conducem preventiv, pentru a evita pe cât posibil evenimentele dramatice din trafic.
Ca şoferi trebuie să fim în permanenţă atenţi la trafic - nu numai pentru siguranţa noastră, ci şi pentru cea a pasagerilor noştri şi a celorlalţi participanţi la trafic.
Nu de puţine ori am văzut părinţi grăbiţi care îşi “aruncau” copiii pe una din banchete, uneori chiar şi pe locul din dreapta şoferului, fără a-i aşeza în scaune auto potrivite vârstei lor, sau fără a le prinde centura de siguranţă.
Fiecare accident văzut pe stradă sau la televizor mă întristează, dar şi mai mult cele în care familii întregi şi mai ales copii sunt grav răniţi în accidente de maşină, deoarece părinţii nu se respectă măsurile de protecţie şi nu se conştientizează eventualele pericole la care se expun. 
Majoritatea accidentelor au ca şi cauză viteza excesivă de rulare pe şosele şi neacordarea de prioritate. Nu pot să nu atrag atenţia aici şi celor care facilitează acordarea pe spagă a permiselor auto. În România se obţine mult prea uşor carnetul auto, cei responsabili uitând, sau nerealizând că, oricând, victimă într-un accident provocat de cel căruia i-au facilitat obţinerea permisului, poate cădea chiar un membru al familiei lui, sau chiar propriul copil.
Având în vedere că mai este puţin până când poleiul şi zăpada vor pune stăpânire pe şoselele ţării, luându-i prin surprindere ca de obicei pe edili dar şi pe mulţi dintre şoferi, vă spun că obligativitatea anvelopelor de iarnă, ca măsură de siguranţă rutieră în sezonul rece mi se pare o măsură foarte bună pentru a reduce numărul accidentelor rutiere pe timp de iarnă, deoarece nu toţi au înţeles că prin ceea ce fac sau ce nu fac, depinde de caz, nu-şi pun doar lor viaţă în pericol, ci şi a celor din jur.
Anvelope de iarnă găsiţi peste tot, la preţuri diferite, tot ce trebuie să faceţi este să vă documentaţi din timp şi să le alegeţi pe cele care să ofere familiei voastre siguranţă în trafic. Eu pentru viaţa mea şi a copiilor mei nu fac rabat la calitate!
Michelin.ro şi www.promoanvelope.ro au multe informaţii şi soluţii privind siguranţa rutieră, iar voi le puteţi găsiți aici şi aici.
Salut iniţiativa Blogal Initiative și Michelin.ro de a aduna mai mulţi bloggeri într-o campanie menită să tragă un semnal de alarmă asupra siguranţei rutiere.
Nu uitaţi: VIAŢA ARE PRIORITATE!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Doi Iepurasi © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters