Categorie: , , ,

Festivalul Cozonacilor la targul "Craciun Taranesc"

Festivalul Cozonacilor la targul "Craciun Taranesc"
www.muzeultaranuluiroman.ro
Cred că frumuseţea acestor sărbători este dată într-o oarecare măsură şi de toate aceste târguri organizate în această perioadă.

Aşa că vă mai propun să vizitaţi şi târgul “CrăciunȚărănesc” organizat de Piața Țărănească în curtea interioară a Muzeului Țăranului Român din Şos. Kiseleff nr.3, unde sunteţi aşteptaţi de dimineaţă de la ora 10:00 până la ora 18:00, cu multe bunătăți și cadouri.

Veți putea degusta la Piața Țărănească produse naturale și produse tradiționale speciale pentru Crăciun (șorici, tobă, lebăr, cârnați, afumături, brânzeturi de oaie, vacă sau capră, prăjituri tradiționale din Maramureș), plăcinte cu brânză, varză, mere, mac, nucă, dovleac, dulceaţă cu vişine, ciuperci, plăcinte munteneşti la metru dar și produse de post: zacuști muntenești și moldovenești, dulcețuri, miere și produse apicole, siropuri, pâine în trei culori de la Târgul Domnesc, covrigi, turtă dulce, varză cu mămăliguță sau fasole la ceaun şi multe alte bunătăţi.

În cadrul târgului Crăciun Țărănesc se va organiza și Festivalul Cozonacilor unde veți putea degusta: cozonaci Moldovenești de Bujor, cozonaci din Târgul Domnesc, din Vatra Dornei – cu nucă, simpli, cu rahat, cu mac şi de post, cozonaci pufoşi, împletiţi şi cozonaci uriaşi de 20 kg!!!

Meșteri populari și artiști hand-made vă vor încânta cu diverse obiecte pentru Crăciun: ornamente pentru pom, felicitări realizate manual, ceramică, ii, icoane, obiecte din piele, mic mobilier pictat, bijuterii hand-made, obiecte realizate din lână și croșetate, obiecte din lemn etc.
Veţi mai găsi la târg şi obiecte de antichități: cufere, mobilier, tablouri, bijuterii, cărți, cărți poștale, patefoane, roţi şi alte minunăţii.

Sunteţi aşteptaţi în curtea interioară a Muzeului Țăranului Român, din 14 decembrie până pe 16 decembrie, la Crăciunul Ţărănesc pentru a împodobi împreună pomul de Crăciun cu podoabe făcute de către meşteri şi artişti.

Intrarea la târg este liberă! 

Alte detalii puteţi obţine de la Corina Berariu 0735.441.304

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Doi Iepurasi © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters