Categorie: ,

Tiramisu pentru copii

Tiramisu este o delicioasa prajitura italiana, adorata la noi in casa. Aseara am facut pentru mine si sotul meu, cu cafea si ness. Cei mici au vazut si ar fi vrut si ei, asa ca mi-a venit o idee de a inlocui cafeaua cu nesquik (sau cacao) si azi am facut si pentru ei, in doua variante. 
Tiramisu nu este un desert foarte dulce asa ca nu am adaugat zahar.


Primul tiramisu l-am facut cu ananas, deoarece aveam o cutie de ananas in frigider. A iesit foarte  racoritor si ne-a placut foarte mult.

Tiramisu pentru copii

Ingrediente: piscoturi, sirop ananas, crema Mascarpone, frisca.

Mod de preparare: Se amesteca usor crema Mascarpone cu frisca pana se face ca o spuma, si se omogenizeaza amestecul. Eu am pus o parte Mascarpone si doua parti frisca. Piscoturile se înmoaie in sucul de ananas. 

Eu am facut intr-un pahar, dar se pot monta intr-un vas mic de yena sau intr-o tava, depinde de cantitate. 

Se aseaza un strat de piscoturi insiropate bine, apoi peste ele se intinde un strat de crema obtinut din Mascarpone si frisca. Se intinde cu grija, apoi revenim cu un strat de piscoturi si unul de crema. Eu nu am ornat cu nimic, dar in functie de inspiratie puteti pune bucatele mici de ananas sau altceva.

Al doilea tiramisu a fost cu Nesquik Nestle.

Tiramisu pentru copii

Ingrediente: piscoturi, lapte, Nesquik, crema Mascarpone, frisca.

 Tiramisu pentru copii

Mod de preparare: Se amesteca usor crema Mascarpone cu frisca pana se face ca o spuma, si se omogenizeaza amestecul. Eu am pus o parte Mascarpone si doua parti frisca. In lapte se dizolva Nesquik dupa preferinta.

Desert pentru copii

 Piscoturile se înmoaie in laptele cu Nesquik. Eu am montat intr-un vas mic de yena. Se aseaza un strat de piscoturi insiropate bine, apoi peste ele se intinde un strat de crema obtinut din Mascarpone si frisca. Se intinde cu grija, apoi revenim cu un strat de piscoturi si unul de crema. 

Desert pentru copii, Tiramisu

Se pudreaza din belsug cu Nesquik, astfel încat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider 3-4 ore.

Tiramisu

Sa aveti pofta pitici!

6 comentarii:

 
Doi Iepurasi © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters