Categorie: ,

Yoga

După un grătar la prietena mea Delia, aseară, am avut o încercare de a face puţină mişcare. Matei, după ce a făcut puţină “gimnastică” alături de mine, a început să se caţere pe mine spunându-mi cât sunt de frumoasă. Aşa face când vrea mai multă atenţie şi doreşte să ne jucăm împreună. Bineînţeles că am renunţat, in favoarea lui.
De dimineaţă... trezirea, spălarea toată lumea, lăpticul, ceva de mâncare copiilor, o gură de cafea şi începe ziua. După servirea micului dejun îmi fac încălzirea câteva minute, apoi mă aşez să fac câteva abdomene. Când spun “trei”, iepurica Măriuca era aşezată confortabil cu căpşorul pe abdomenul meu. Mai fă ceva dacă poţi.
Încerc, chiar dacă nu reuşesc mereu, să fac mişcare în fiecare zi câte 15-20 de minute măcar, uneori şi mai mult. Dar vizita la sala este ceea ce-mi trebuie dacă chiar vreau să văd un rezultat. Nu te întrerupe nimeni, te concentrezi, iar mişcările îţi sunt corectate de un instructor pentru a obţine rezultatele dorite, fără alte neplăceri.
Atunci când fac exerciţii am grijă să mănânc micul dejun înainte. Sportul determină organismul să ardă calorii, iar atunci când fac exerciţii pe stomacul gol accentuez senzaţia de foame, iar după antrenament simt nevoia să mănânc mai mult. În acest mod, deşi fac exerciţii, voi observa la cântar o creştere în greutate.
Pentru mine sunt foarte eficiente exerciţiile cardio, alternate cu programe de exerciţii cu greutăţi. Aceasta variaţie mă ajută să îmi antrenez tot corpul în mod echilibrat, important este să folosesc greutăţi mici, ridicate rapid şi des şi să nu extenuez organismul.
În funcţie de sala, un antrenor personal va recomanda ce tip de exerciţii vi se potrivesc şi vă realizează un program stric de antrenament. Sunt mai scumpe abonamentele, dar trebuie să ţinem cont de fiecare necesitate sau problema a organismului nostru.
În seara asta am dat o fugă la sală, la cursul de yoga. Mare mi-a fost mirarea, ca de la prima şedinţă am reuşit să execut toate poziţiile, cu mici probleme de echilibru având în vedere oboseala acumulată în timpul zilei. Yoga îmbunătăţeşte condiţia fizică, corectează poziţia coloanei, tratează stresul şi oboseala, îmbunătăţeşte tonusul muscular, ajuta la consolidarea muşchilor abdominali. Cu siguranţă voi continua acest curs.

La mult sport şi sănătate!



2 comentarii:

  1. am citit tot si nu mai ajungeam la yoga :), chiar am vrut sa vad parerea ta, pentru ca eu sunt cam sceptica in privinta acesteia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orice parere conteaza pentru a ne forma o idee proprie, asa ca te rog sa imi spui de ce esti sceptica in ceea ce priveste yoga, Carolina.

      Ștergere

 
Doi Iepurasi © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters